top of page
MALM_2002_Vegan_Smaksatt_Apelsinskal_80g_skugga.png

APELSINSKAL

MÖRK CHOKLAD

65 % KAKAO -80G
EKOLOGISK  |  VEGANSK    

Apelsinskal och choklad är ingen ny kombination. Men den kraftfulla kakaon från Sao Tomés rika vulkanjord, blandad med smaken av apelsinskal, är något gudar skulle älska.

Sao Tomé är portugisiska för Saint Thomas, en av de tolv lärljungarna. Kanske är den ”älskade” apelsinchokladen lika helig för svensken, som Sao Tomé för den troende öbon. En sak är i alla fall säker - kraftig, mörk kakao från den rika vulkanjorden på denna varma västafrikanska ö, i kombination med smaken av apelsinskal, är något som till och med tvivlaren Thomas skulle tackat ja till.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Kakaomassa

Rörsocker/sukker

Kakaosmör

Naturlig arom

DRYCKESFÖRSLAG

PASSAR TILL:

Den här chokladen är perfekt till söta drycker som gärna kan ha högre alkoholhalt. Vill du ha något starkare är en rom med sötma eller en lagrad gin perfekt till den apelsinsmakande chokladen.

EXEMPEL PÅ DRYCK:

Vita dessertviner med karaktär från vanilj eller honung är ett gott val till chokladen, annars kan en sötare typ av rom eller en vällagrad gin bli pricken över i.

VARFÖR:

Romens alkoholkaraktär lättas och blir mer aromatisk med hjälp av chokladen.

TEFÖRSLAG

KARAKTÄR PÅ CHOKLAD:

En klassisk kombination med söta, mörka kakaotoner med en tydlig smak av äkta apelsinskal.

PASSAR TILL:

Lätta vita téer med blommig karaktär som förändrar och lyfter den fruktiga smaken av apelsin.

FÖRSLAG PÅ TE:

White Peony

Ett vitt te från Fujian, Kina. Smaken är len och blommig med maltiga toner som fås fram genom att öka bryggnings-temperaturen. Kombinationen med chokladen blir lätt med stark apelsinkaraktär.

bottom of page