top of page
IMG_1015.jpeg
IMG_0577.JPG
SKÅNES BÄSTA BUTIKSCHEF?

Vi vill öppna Sveriges gladaste chokladbutik
och därför söker vi nu efter en butikschef
med choklad i!

2004 startade Malmö Chokladfabrik sin verksamhet och redan från början med tydliga kopplingar till det historiska arv som finns i staden sedan Mazetti spred kakaodofter över Möllevångstorget. Produktionen var tidigare belägen till Mazettis centralt belägna fabrik (byggd 1888) och fram tills pandemin hade Malmö Chokladfabrik såväl butik som museum på Möllevångsgatan. 

 

I princip varje vecka hör kunder av sig och frågar om vår butik och nu är vi redo att göra ett omtag och slå upp portarna igen, men med ett betydligt mer centralt läge. I hörnet Hamngatan/Adelgatan, precis bakom Savoy Hotell kommer vår nya butik öppna och därför söker vi nu en driven butikschef. 

 

Malmö Chokladfabrik är Sveriges populäraste premiumchoklad och vårt mål är att alla som äter, köper, säljer, producerar och samarbetar med oss ska känna en stolthet över att associeras med Malmö Chokladfabrik. Vi är 100% ekologiska, vi använder oss bara av ansvarsfullt handlade råvaror och vi har höga hållbarhetsambitioner såväl miljömässigt som socialt och ekonomiskt. 

 

Vår choklad uppskattas såväl i slott som i koja och vi levererar choklad precis lika gärna till den lilla men ambitiösa ensamföretagaren som till Nobelmiddagen. 

ARBETSBESKRIVNING

Vi hoppas hitta Skånes piggaste och mest serviceorienterade butiksledare till vår välsorterade chokladbutik. 

 

Läget är sådant att tusentals Malmöbor, turister och tillfälliga besökare passerar vår butik varje dag. Vårt starka varumärke, våra prisbelönta smaker och vår uppmärksammade design kommer locka såväl stamkunder som nya bekantskaper dagligen och målsättningen är att de ska lämna butiken med gott humör och en god smak i munnen (och en välfylld kasse). Kanske har de beställt företagsgåvor eller kanske är de verksamma i restaurangbranschen och fått svar på frågor om vår couvertyr (produktionschoklad). Kanske har de passat på att handla choklad i lösvikt eller lärt sig något nytt om vår produktion, men oavsett vad tror och hoppas vi att de vet litet mer om Malmö Chokladfabrik efter ett stopp på Hamngatan. 

 

Som butikschef är det du som ansvarar för den dagliga driften och att butiken lever upp till de höga förväntningar som vi vet att våra kunder har på oss. 

Butiken är inte stor och vanligen är du själv i allt från öppnande till att stänga för dagen, även om du givetvis också har butikskollegor för att pussla ihop en hel arbetsvecka. (Dessa är för övrigt en av dina första arbetsuppgifter, nämligen att rekrytera deltidsmedarbetare till butiken). 

Malmö Chokladfabrik är ett litet företag och du kommer ha stor möjlighet att påverka hur butiken och dess sortiment utformas. Ska vi ha spökchoklad till Halloween? Är Lakritsens Dag något som uppmärksammas? Hur gör vi en julskyltning som förbipasserade hajar till över? Vi söker dig som älskar försäljning, ser möjligheter snarare än problem och tycker att bra service är en mänsklig rättighet. 

IMG_1044_edited.jpg
IMG_1154.HEIC

ARBETSUPPGIFTER

 • Övergripande ansvar för butiken (resultatansvar, men också personalansvar och verksamhetsansvar)

 • Personalplanering, rekrytering och utbildning av nyanställda

 • Kampanj- och konceptansvar (utifrån de satta ramarna som ligger i vårt varumärke och våra produkter)

 • Varuexponering

DIN PROFIL

 • Vi tror du har erfarenhet sedan tidigare av att arbeta i butik, antingen som butikschef, biträdande butikschef eller med arbetsuppgifter likt de som nämnts

 • Egen drivkraft och initiativförmåga, orädd att ta ansvar

 • Du måste inte vara chokladexpert (vi kan lära dig) men det är såklart ett plus om du tycker det är kul med smak och vi utgår ifrån att du sympatiserar med vårt kundlöfte om en schysst choklad i världsklass

 • Vi hoppas att du är resultatorienterad och att försäljning är något du är genuint road av

 • Slutligen så behövs det nog att du är ganska strukturerad, gillar ordning och reda men samtidigt kan hantera förändringar, för vi utvecklas i rask takt och vill inte stelna utan fortsätta ta nya steg mest hela tiden. 

IMG_1080_edited.jpg
ask-boxoh.png

VAD MALMÖ CHOKLADFABRIK ERBJUDER

 • Ett spännande jobb som butikschef med varierande arbetsuppgifter, ett urstarkt varumärke och uppskattade produkter

 • Du blir utbildad i vår produktion och kommer ha stenkoll på vårt sortiment och choklad i allmänhet

 • En arbetsplats med bästa läge i centrala Malmö och många potentiella kunder utanför dörren

Tjänsten innebär arbete på dagtid, helger och kvällar.

Tjänsten är heltid vilket innebär 40 timmar i veckan. 

ANSÖKAN

Skicka in ditt CV och ett personligt brev där du berättar varför du söker tjänsten och vad du tror gör just dig till ett lämpligt val som butikschef. 

 

Urval och intervju sker löpande och hittar vi rätt person kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte utan skicka in din ansökan omedelbums. 

 

 

Skicka din ansökan till vår VD Clas Thott på clas@malmochokladfabrik.se  

0I2A0825.jpg
bottom of page