top of page
Malmo_-alta-verapaz-70p.png

ALTA VERAPAZ 70% 

MÄSTAR-COUVERTYR

70 % KAKAO
EKOLOGISK  |  VEGAN  

Välbalanserad, fruktig med drag av både torkad frukt som katrinplommon och färska mörka bär. I början av smältningen i munnen känner man även en ton av fin sötma av lakrits. Trinitario-bönans lena, fruktiga smak, med noter av plommon och fikon, är ren magi.

Mar-Jun.

SKÖRDETID:

8 dagar

FERMENTERAD:

132℃

ROSTTEMP:

20-24 tim.

CONCHNING:

Den här aromatiska Trinitariobönan talar rakt till hjärtat. Den växer i den ekologiska regionen Alta Verapaz runt Lachuásjön i Guatemala och är en svårflörtad skönhet. För att komma hit får man ta sig igenom tät skog och djupa dalar. Men, det är en romans som är värd att kämpa för. När bönorna varsamt plockats, fermenterats och torkats av våra Maya- vänner, tar vi över här i Malmö. Den runda, fruktiga smaken enar oss. Kärleken vet inga gränser!

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Kakaomassa

Rörsocker/sukker

Kakaosmör

NÄRINGSVÄRDEN
TEMPERERINGSKURVA

SMÄLTTEMP.

48-50℃

NEDKYLNINGSTEMP.

27-28℃

ARBETSTEMP.

29-31℃

SMAKPROFIL
bottom of page