
ESMERALDA 70%
MÄSTAR-COUVERTYR
70 % KAKAO
EKOLOGISK | VEGAN
Klassisk Ecuador utan någon som helst syrlighet. Komplex och full av runda toner av kaffe och nötighet från rostningen. Blommig och chokladig, kraftig och sammetslen i samma andetag och härligt intensiv.
SKÖRDETID:
FERMENTERAD:
ROSTTEMP:
CONCHNING:
I Esmeralda har bönderna odlat denna glada böna i mer än 200 år. Det kallar vi dedikation! Precis som vin får smak av marken och klimatet där druvorna odlas, får choklad smak av omgivningen där bönorna odlas.
Men precis som vinmakaren avgör kvaliteten på vinet, vill vi gärna tro att vi också har ett finger med i spelet. Vi rostar de ekologiska bönorna tills kakan får den karaktär vi eftersträvar. Fullständigt outstanding, om vi får säga det. Men smaka själv!
INNEHÅLLSFÖRTECKNING
Kakaomassa
Rörsocker/sukker
Kakaosmör
NÄRINGSVÄRDEN
TEMPERERINGSKURVA
SMÄLTTEMP.
48-50℃
NEDKYLNINGSTEMP.
27-28℃
ARBETSTEMP.
29-31℃