top of page
Malmo_-esmeralda-70p.png

ESMERALDA 70% 

MÄSTAR-COUVERTYR

70 % KAKAO
EKOLOGISK  |  VEGAN  

Klassisk Ecuador utan någon som helst syrlighet. Komplex och full av runda toner av kaffe och nötighet från rostningen. Blommig och chokladig, kraftig och sammetslen i samma andetag och härligt intensiv.

Nov-Dec.

SKÖRDETID:

4 dagar

FERMENTERAD:

135℃

ROSTTEMP:

20-24 tim.

CONCHNING:

I Esmeralda har bönderna odlat denna glada böna i mer än 200 år. Det kallar vi dedikation! Precis som vin får smak av marken och klimatet där druvorna odlas, får choklad smak av omgivningen där bönorna odlas.

Men precis som vinmakaren avgör kvaliteten på vinet, vill vi gärna tro att vi också har ett finger med i spelet. Vi rostar de ekologiska bönorna tills kakan får den karaktär vi eftersträvar. Fullständigt outstanding, om vi får säga det. Men smaka själv!

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Kakaomassa

Rörsocker/sukker

Kakaosmör

NÄRINGSVÄRDEN
TEMPERERINGSKURVA

SMÄLTTEMP.

48-50℃

NEDKYLNINGSTEMP.

27-28℃

ARBETSTEMP.

29-31℃

SMAKPROFIL
bottom of page