top of page
Malmo_-sambirano-70p.png

SAMBIRANO 70% 

MÄSTAR-COUVERTYR

70 % KAKAO
EKOLOGISK  |  VEGAN  

Här bjuds det på en tropisk upptäcktsfärd genom syrlig Madagascar-kakao med citrustoner, aromer av gula bär och russin, följt av en kraftig kakaosmak. Kanske vår mest uppskattade Mästar-Couvertyr. En distinkt choklad med tydlig arom och rejält lång eftersmak.

Okt-Nov.

SKÖRDETID:

6 dagar

FERMENTERAD:

135℃

ROSTTEMP:

26-30 tim.

CONCHNING:

Utanför Mozambique, på världens fjärde största ö Madagaskar, odlar den svenskättade familjen Åkesson kakao enligt konstens alla regler. När bönorna skördats och torkats, skeppas de hem till oss i Malmö i stora säckar. Här rostar vi dem varsamt för att tillvarata alla de tropiska smakerna. Det är inte klokt egentligen, svenskar som odlar nere på Madagaskar och svenskar som rostar uppe i Malmö. Inte visste vi att choklad kunde vara en så nordisk angelägenhet!

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Kakaomassa

Rörsocker/sukker

Kakaosmör

NÄRINGSVÄRDEN
TEMPERERINGSKURVA

SMÄLTTEMP.

48-50℃

NEDKYLNINGSTEMP.

27-28℃

ARBETSTEMP.

29-31℃

SMAKPROFIL
bottom of page