
SAMBIRANO 70%
MÄSTAR-COUVERTYR
70 % KAKAO
EKOLOGISK | VEGAN
Här bjuds det på en tropisk upptäcktsfärd genom syrlig Madagascar-kakao med citrustoner, aromer av gula bär och russin, följt av en kraftig kakaosmak. Kanske vår mest uppskattade Mästar-Couvertyr. En distinkt choklad med tydlig arom och rejält lång eftersmak.
SKÖRDETID:
FERMENTERAD:
ROSTTEMP:
CONCHNING:
Utanför Mozambique, på världens fjärde största ö Madagaskar, odlar den svenskättade familjen Åkesson kakao enligt konstens alla regler. När bönorna skördats och torkats, skeppas de hem till oss i Malmö i stora säckar. Här rostar vi dem varsamt för att tillvarata alla de tropiska smakerna. Det är inte klokt egentligen, svenskar som odlar nere på Madagaskar och svenskar som rostar uppe i Malmö. Inte visste vi att choklad kunde vara en så nordisk angelägenhet!
INNEHÅLLSFÖRTECKNING
Kakaomassa
Rörsocker/sukker
Kakaosmör
NÄRINGSVÄRDEN
TEMPERERINGSKURVA
SMÄLTTEMP.
48-50℃
NEDKYLNINGSTEMP.
27-28℃
ARBETSTEMP.
29-31℃