top of page
MALM_2002_Vegan_Stampel_Dominikanska_80g_skugga.png

DOMINIKANSKA
REPUBLIKEN
MÖRK CHOKLAD

70 % KAKAO - 80G
EKOLOGISK  |  VEGANSK  |  FAIRTRADE  

Kakaon växer bokstavligt talat som ogräs på Dominikanska republiken. Smaken är också någonting alldeles extra. En fruktig, nästan lite blommig arom balanseras med en naturlig kakaosmak.

Tänk den dagen du kan säga att du hjälpt tre barn att gå i skolan bara för att du köpt en chokladkaka. Vi gillar den tanken. Därför kommer Hispaniolabönorna i denna choklad från Fairtrade-kooperative Conacado. Där samlar de bönor från nästan 10 000 olika ekologiska odlare på ön, så att kakaoproduktionen och i det långa loppet odlarnas vardag kan bli bättre. Mer ogräs åt folket helt enkelt!

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Kakaomassa

Rörsocker/sukker

Kakaosmör

DRYCKESFÖRSLAG

PASSAR TILL:

Vin med lite rökighet, svart te och ekfatslagrad whiskey.

EXEMPEL PÅ DRYCK:

Mild whiskey eller svart te passar utmärkt till den 70% chokladen. Men även ett rökigt rött vin med kropp kan ge en härlig balans mellan syrlighet och sötma. Gärna från vin baserat på olika druvor som Grenache, Merlot och Syrah.

VARFÖR:

Chokladen tillsammans med de rökiga tonerna blir en len och elegant kombination där alkoholsmaken i till exempel whiskyn inte blir lika framträdande, men kryddan i drycken smakar mer och chokladen upplevs lenare och sötare.

TEFÖRSLAG

KARAKTÄR PÅ CHOKLAD:

En mörk choklad med en fruktig och lite blommig karaktär som balanseras upp av den naturliga kakaosmaken.

PASSAR TILL:

Välj gärna en Oolong eller vita téer med lätta och blommiga toner som lyfter de fruktiga smakerna i chokladen.

FÖRSLAG PÅ TE:

Formosa high mountain Oolong

Ett lätt och mjukt te med en lite krämig och fruktig smak. Passar utmärkt ihop med chokladens söta och komplexa karaktär där smaker av kryddor och malda sesamfrön kan skönjas.

bottom of page