top of page
MALM4908_Smaksatt_Friska_hallon_80g_skugga.png

FRISKA HALLON

DARK MILK

52 % KAKAO - 80G
EKOLOGISK  |  FAIRTRADE    

Vi presenterar kompischokladen! Provsmakad och dyrkad av våra vänner. Förmodligen uppskattad av dina också. Friska, sötsyrliga hallon och fyllig, mörk choklad med mjölk.

Vi lät några kompisar provsmaka den här chokladen och de blev fullständigt tokiga. De älskade hur den litet vilda och sötsyrliga fuktigheten från hallonen balanserades mot de runda kakaotonerna. Så vi behöll "deras" recept. Om du också blir galen i den här chokladen, kanske du ger den vidare till dina vänner. Som ger den vidare till sina vänner...I evighet, oss chokladvänner emellan.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Kakaomassa

Rörsocker/sukker

Kakaosmör

Helmjölkspulver

Hallonpulver

Vanilj

DRYCKESFÖRSLAG

PASSAR TILL:

Den vilda och sötsyrliga hallonsmaken i chokladen vill gärna kombineras med sötare drycker för att inte smaka bittert. Därför är sött rött vin eller en fruktig öl att föredra.

EXEMPEL PÅ DRYCK:

Ett rött naturvin som har en frisk karaktär av röda bär, med mjuk syra och en härlig sötma. Men en spännande kompis till chokladen kan också vara en kall och god körsbärsöl.

VARFÖR:

De fruktiga dryckerna förlänger hallonkaraktären i chokladen och skapar en underbar kombination där smakerna gifter sig.

TEFÖRSLAG

KARAKTÄR PÅ CHOKLADEN

En mörk mjölkchoklad med runda och fylliga kakaotoner som balanseras upp av den sötsyrliga fruktigheten från hallon.

PASSAR TILL:

Mörkt, fermenterat te med toner av trädbark. Kombinationen ger en fyllig smak som gifter sig väl med den syrliga chokladen.

FÖRSLAG PÅ TE:

Shu Puerh

Det fylliga teet förlänger de karamelliga tonerna i chokladen samtidigt som det fördjupar kakaotonerna ytterligare. Kombinationen blir en fyllig och utsökt bas för de sötsyrliga hallonbitarna.

bottom of page