
KAFFEKROSS
DARK MILK
55 % KAKAO - 80G
EKOLOGISK
Nej, nu är det dag för en fika. Som de galna kaffedrickare vi nordbor är kunde vi inte avstå från att stöpa en choklad smaksatt med härliga, svarta, krossade kaffebönor.
Visste du att vi dricker tre koppar java om dagen i Sverige? Det finns inget tillfälle som är fel för lite kaffe. Precis på samma sätt förhåller det sig med vår Kaffekross gjorde på utvalda bönor av ett lokalt kafferosteri. Kombinationen av kraftfulla, krossade kaffebönor tillsammans med len, fyllig mörk choklad med mjölk, är en match made in "bön-heaven". Får det lov att vara en chokladpåtår?
INNEHÅLLSFÖRTECKNING
Kakaomassa
Rörsocker/sukker
Kakaosmör
Helmjölkspulver
Malda kaffebönor
Vanilj
DRYCKESFÖRSLAG
PASSAR TILL:
Kryddiga röda viner från varma platser såsom Kalifornien, Sydamerika, eller Australien, allra helst ekfatslagrade.
EXEMPEL PÅ DRYCK:
Fyllig Pinot Noir från Kalifornien eller Australien. Zinfandel från Kalifornien kan också bjuda på rött vin som är både chokladigt och ekigt.
VARFÖR:
Elegansen av kaffet ligger vackert i bakgrunden samt att man känner de krossade kaffebönorna på ett underbart grynigt sätt. Det förgyller vinet och skapar en magisk balans med chokladen.
TEFÖRSLAG
KARAKTÄR PÅ CHOKLADEN
En kombination av kraftfullt, rostade och krossade kaffebönor tillsammans med len, fyllig mörk choklad med en skvätt mjölk.
PASSAR TILL:
Ett starkt och fylligt te med maltiga och karamelliga toner. Passar utmärkt till chokladens sötma och rostade kaffebönor.
FÖRSLAG PÅ TE:
Irish breakfast
Ett kraftfullt te med en mörk och maltig karaktär som passar chokladens sötma och kaffetoner.