top of page
MALM4908_Smaksatt_Kaffekross_80g-2020_skugga.png

KAFFEKROSS

DARK MILK

55 % KAKAO - 80G
EKOLOGISK  

Nej, nu är det dag för en fika. Som de galna kaffedrickare vi nordbor är kunde vi inte avstå från att stöpa en choklad smaksatt med härliga, svarta, krossade kaffebönor.

Visste du att vi dricker tre koppar java om dagen i Sverige? Det finns inget tillfälle som är fel för lite kaffe. Precis på samma sätt förhåller det sig med vår Kaffekross gjorde på utvalda bönor av ett lokalt kafferosteri. Kombinationen av kraftfulla, krossade kaffebönor tillsammans med len, fyllig mörk choklad med mjölk, är en match made in "bön-heaven". Får det lov att vara en chokladpåtår?

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Kakaomassa

Rörsocker/sukker

Kakaosmör

Helmjölkspulver

Malda kaffebönor

Vanilj

DRYCKESFÖRSLAG

PASSAR TILL:

Kryddiga röda viner från varma platser såsom Kalifornien, Sydamerika, eller Australien, allra helst ekfatslagrade.

EXEMPEL PÅ DRYCK:

Fyllig Pinot Noir från Kalifornien eller Australien. Zinfandel från Kalifornien kan också bjuda på rött vin som är både chokladigt och ekigt.

VARFÖR:

Elegansen av kaffet ligger vackert i bakgrunden samt att man känner de krossade kaffebönorna på ett underbart grynigt sätt. Det förgyller vinet och skapar en magisk balans med chokladen.

TEFÖRSLAG

KARAKTÄR PÅ CHOKLADEN

En kombination av kraftfullt, rostade och krossade kaffebönor tillsammans med len, fyllig mörk choklad med en skvätt mjölk.

PASSAR TILL:

Ett starkt och fylligt te med maltiga och karamelliga toner. Passar utmärkt till chokladens sötma och rostade kaffebönor.

FÖRSLAG PÅ TE:

Irish breakfast

Ett kraftfullt te med en mörk och maltig karaktär som passar chokladens sötma och kaffetoner.

bottom of page