top of page
MALM_2002_Vegan_Smaksatt_Lakritsrot_80g_skugga.png

LAKRITSROT

MÖRK CHOKLAD

65 % KAKAO - 80G
EKOLOGISK  |  VEGANSK    

Varning! Endast för genuina lakritsälskare. Gör dig redo för en choklad med äkta lakritsrot. Fyllig, mjuk och salt. För bra för att vara sant? Vi låter dig avgöra.

Det svarta fåret. Tvärtemot allt som heter lagom- överfull av fin lakrits. Direkt från Kalabrien i södra Italien, där lakritsbusken växer vilt, hämtar vi det fina pulver som vi använder när vi gör den här chokladen. Det ger en tung och fyllig lakritssmak som fyller hela munnen. Sen strösslar vi över extra flingsalt som pricken över i. Inte för vem som helst. Men för lakritsälskare. Garanterat.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Kakaomassa

Rörsocker/sukker

Kakaosmör

Lakrits

Havssalt

DRYCKESFÖRSLAG

PASSAR TILL:

Denna kombo kräver fruktiga röda viner med lite strävhet, som är lätta i smaken. Undvik dock ett för fylligt vin för bästa upplevelse.

EXEMPEL PÅ DRYCK:

Denna mörka dröm med flingsalt är extra god till en fruktig Pinot noir från Bourgogne eller en Garnacha från Spanien.

VARFÖR:

Även om ingen blir förvånad är lakritsen en underbar överraskning i chokladen! Lakritskaraktären ligger i bakgrunden och hjälper vinet att komma fram. En mäktig smakkombination.

TEFÖRSLAG

KARAKTÄR PÅ CHOKLAD:

Tung och fyllig smak från lakrits som gifter sig med den lena chokladen tillsammans med en extra kick från flingsalt.

PASSAR TILL:

Ett fylligt och rostat grönt te med mjuka och varma toner av nötter och olika träslag - vilket förstärker både lakritsroten och kakaosmaken.

FÖRSLAG PÅ TE:

Hojicha kukicha

Detta rostade gröna te är en teblandning av löv och stjälkar, som ger en mörk och fyllig karaktär. Denna utmärkta kombination fångar upp lakritsroten och de fruktigare tonerna i chokladen.

bottom of page