top of page
MALM_2002_Vegan_Stampel_MasterBlend_80g_skugga.png

MASTER BLEND
SEDAN 1888
MÖRK CHOKLAD

70 % KAKAO - 80G
EKOLOGISK  |  VEGANSK  

Ett gammalt recept från konfektyrens Mecka tillreds i våra egna maskiner för en mästerlig balansakt mellan nötigt och blommigt, fruktigt och syrligt.

På skepp som färdats från fjärran länder kom kakaon äntligen till Sverige. Första anhalten, Malmö, blev konfektyrens huvudstad i slutet av 1800-talet. I vår gamla fabrik hittade vi ett originalrecept från den tiden. Nu har vi dammat av det och blandar bönorna tills de syrliga och lite nötiga tonerna gifter sig. Märk väl, det finns ingen nöt i chokladen, bara den nötiga smaken.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Kakaomassa

Rörsocker/sukker

Kakaosmör

DRYCKESFÖRSLAG

PASSAR TILL:

Rött vin med lite högre alkoholhalt ger värme och fyllighet till vinet, något som i kombination med den mörka chokladen blir alldeles underbart.

EXEMPEL PÅ DRYCK:

Shiraz/Syrah från Australien eller USA, då det har toner av svartvinbär, eller en Pinot noir med kropp.

 

VARFÖR:

Vinets fruktighet gör att chokladen kan luta sig tillbaka och bjuda på en lättare, mindre bitter smak. Chokladen som har fyllig karaktär av lite kaffe samt markant syra, balanseras upp av det mörka vinet.

TEFÖRSLAG

KARAKTÄR PÅ CHOKLAD:

Komplex karaktär med en nötig, blommig, fruktigt sur smak och len konsistens.

PASSAR TILL:

Pröva en svart te-blandning med flera smaknyanser där toner av blommor, frukt och spannmål matchar den komplexa karaktären på chokladen.

FÖRSLAG PÅ TE:

Sri Lankan Black

Fruktig och blommig karaktär med bra kropp. Tillsammans med chokladen blir teets toner av ek och cypress med dess lätta strävhet en fin matchning.

bottom of page