top of page
MALM_2002_Vegan_Stampel_Peru_80g_skugga.png

PERU

MÖRK CHOKLAD

85 % KAKAO -80G
EKOLOGISK  |  VEGANSK  |  FAIRTRADE  

Se hit alla lycksökare! Mörk som natten med extra mycket kakao och en underbart krämig textur. Det svarta guldet, Perus stolthet, är nu ditt och ingen annans.

Guld och gröna skogar var nog vad kolonisatörerna såg framför sig när de invaderade Peru på 1500-talet. Men i jakten på rikedomar såg de inte vad som fanns mitt framför näsan. Här i Amazonas bördiga marker har kakaoträden stormtrivs i flera tusen år. Jordmånen ger bönorna en kraftig och långvarig smak med en syrlig fruktighet. Som ätbart guld ungefär. Smaka!

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Kakaomassa

Rörsocker/sukker

Kakaosmör

DRYCKESFÖRSLAG

PASSAR TILL:

Ett rött strävt och fylligt vin, gärna från något härligt varmt land som du kanske dagdrömmer om.

EXEMPEL PÅ DRYCK:

Druvor som Shiraz eller Syrah, Cabernet Sauvignon, till och med Merlot från varmare länder passar perfekt till de peruanska kakaobönorna.

VARFÖR:

Den kryddiga fylligheten från medelhavs-vin tillsammans med den läckra chokladen gör att en örtig smak kommer fram och att chokladen känns len och lätt.

TEFÖRSLAG

KARAKTÄR PÅ CHOKLAD:

En ljuvligt fruktig och syrlig karaktär, med en spännande bitterhet mot slutet. Här finns toner av tranbär, ek och honung.

PASSAR TILL:

Ett svart te med en liknande smakbild som fångar upp den syrliga nyansen i chokladen.

FÖRSLAG PÅ TE:

Berry Black

Ett svart te som är smaksatt med blåbär, hallon och jordgubbar. Teet har en lätt ton som tillsammans med chokladen blir en fyllig kombination där bärens syrlighet framträder i både choklad och te. Det är smaken av bär som är viktig i denna kombo.

bottom of page