top of page
MALM4908_Smaksatt_Saltstank_80g_skugga.png

SALTSTÄNK

MJÖLKCHOKLAD

40 % KAKAO - 80G
EKOLOGISK  |  FAIRTRADE    

Allsångschokladen. Underbart krämig mjölkchoklad med ett fint strössel av krispigt havssalt. En blandning av sött och salt som fastnar likt en sommarhit i vårt smaksinne.

Lika ogenerat stolta som stockholmarna känner sig när allsångsledaren i den blå kavajen sjunger om deras stad, lika glada blir vi när vi tänker på den här chokladen. Det är dags för mjölkchokladens revansch. För denna kombination ,som är fylld med extra mycket peruansk kakao och ett stänkt av finaste havssalt, är en oemotståndlig blandning av sött och salt. Länge leve mjölkchokladen i vårt hjärta.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Rörsocker/sukker

Kakaosmör

Helmjölkspulver

Kakaomassa

Havssalt

Vanilj

DRYCKESFÖRSLAG

PASSAR TILL:

En bra tumregel är att ljusare choklad går ihop med ljusare viner och lättare öl. Därför är ett halvtorrt till sött vin, gärna naturvin, med mjuk syra och fyllighet eller en frisk och fruktig öl en vinnande kombination tillsammans med den här chokladen.

EXEMPEL PÅ DRYCK:

Vitt vin från Tyskland, till exempel en Riesling. Är du ingen vinälskare kan du njuta av en kall lager eller veteöl till den fina chokladen.

VARFÖR:

Dryckerna får fram en karamellig sälta från chokladen som också blir mjuk och härlig. Samspelet mellan dryck och choklad är ett perfekt avslut på en god middag.

TEFÖRSLAG

KARAKTÄR PÅ CHOKLADEN

En krämig mjölkchoklad fylld med peruansk kakao och ett fint strössel av krispigt havssalt som ökar intensiteten i chokladens sötma.

PASSAR TILL:

Ett svart te med naturlig sötma som skapar en smaksymbios mellan sött och salt. Eller ett grönt te med blommiga toner som kontrasterar sältan.

FÖRSLAG PÅ TE:

Jasmin Te

Den ljusa chokladen lyfts av ett lätt grönt te som är naturligt smaksatt med blommig och doftrik jasmin.

bottom of page