IMG_1015.jpeg
Jakob och Jens.jpg
ÄR DU VÅR NÄSTA STYRELSEORDFÖRANDE?

Malmö Chokladfabrik har formulerat ett mål att bli Sveriges största premiumchoklad alla kategorier och för att lyckas med detta söker vi nu efter en erfaren styrelseordförande!

Idag omsätter företaget drygt 20 mnkr men ägarna och företagets nyrekryterade VD har satt ambitionen att femdubbla omsättningen inom tio år. En ny fabrik invigdes tidigare i år, en andra produktionslinje tas i bruk 2023 och mängder med initiativ, nyheter och innovationer väntar för att göra den offensiva tillväxtresan realistisk.

 

Affärsidéen är att tillgängliggöra choklad av världsklass för alla och i detta ligger såväl ett uttalat kvalitetsmål som det faktum att fabriken är 100% ekologisk och dessutom är fri från nötter, gluten och soja. Malmö Chokladfabrik tillverkar vad många anser vara marknadens bästa veganska alternativ och företaget är mångfaldigt prisbelönt för såväl smaker som design. Ambitionen kring hållbarhet och klimatfrågor är hög.

 

Sverige är största marknaden och export sker till övriga Norden, Tyskland och Japan. Specialhandel har varit företagets primära kanal ut till konsumenter och snabbast tillväxt har skett inom området couvertyr (produktionschoklad till professionella chokladanvändare såsom välansedda konditorier, bagerier och restauranger). Framgent väntar nya säljkanaler, breddat sortiment, nya produktlinjer och mycket mer. Konkurrenter finns framförallt i form av utländska jättekoncerner men också mindre svenska aktörer inom choklad och övrig premiumkonfektyr.

ÄGARNAS AMBITIONER

Företaget är familjeägt och ägarna är aktivt involverade även om det operativa ledarskapet numera är överlämnat till en extern VD med erfarenhet av att försäljning och snabbrörliga konsumentvaror. Styrelsen har en ägaragenda att utgå ifrån som bl a säger detta om ägarnas ambitioner: …”Ägarnas önskan är att företaget drivs på ett sätt som skänker stolthet till alla berörda parter (ledning, styrelse, ägare, anställda, återförsäljare, kunder, samarbetspartner, konsumenter, berörda myndigheter etc) och att det är ett mål prioriterat på samma nivå som finansiella och tillväxtmässiga målsättningar.”

 

Fokusfrågor för styrelsen kommer bl a att vara tillväxt under lönsamhet, kanalstrategier, sortimentsbreddning och hållbarhetsprioriteringar.

20220831_MalmoChoklad4477_edited.jpg
Smält choklad.jpg

ORDFÖRANDEN, HON ELLER HAN: 

    Skall ha erfarenhet som extern styrelseordförande och kunna leda styrelseprocessen och arbetet i densamma

•    Skall ha VD-erfarenhet från relevant bransch och får gärna ha erfarenhet av att leda ett företag med tillväxtagenda

•    Ska vara intresserad av att på styrelsenivå utveckla bolaget i form av bollplank till och kravställare på VD och övriga styrelsen

•    Ska ha ett perspektiv på minst 4 års deltagande i styrelsen och vara framtidsorienterad, drivande och välstrukturerad

•    Meriterande om det finns erfarenhet av försäljning till DVH, drift av egna butiker, e-handel och/eller specialhandel

ANSÖKAN

Är du intresserad av uppdraget och stämmer väl in på kravprofilen? Då är du välkommen med din ansökan till Lisa Schuman.

Var vänlig att i din ansökan speciellt beskriva dina VD-erfarenheter från företag i tillväxt och dina erfarenheter som extern styrelseordförande i ägarledda bolag.

Ovanstående erfarenheter är viktiga för företaget.


 

Sänd din ansökan till rekrytering@schuman.se senast onsdagen den 3 november 2022. Ange ”Ordförande till Malmö chokladfabrik ” i rubriken på mailet.

Vi ber dig att bifoga ett uppdaterat CV inkluderande alla dina eventuella nuvarande och tidigare styrelseerfarenheter som ordförande och ledamot.

 

Annonsen förmedlas via StyrelseAkademien Skåne

Skicka in din ansökan

LISA.jpeg